2
Vote

Quick Launch - SubSites and Pages appear always not according to Navigation

description

The Quicklaunch appears not to be respecting the NavigationProvider in Administration cause it appears always the subsites and pages on the site.
 
I went to SharePoint Designer and changed the DataSource:
 
 
<asp:SiteMapDataSource
                SiteMapProvider="SPNavigationProvider"
                ShowStartingNode="False"
                id="QuickLaunchSiteMap"
                StartingNodeUrl="sid:1025"
                runat="server"/>
 
to:
 
 
<SharePoint:DelegateControl runat="server" ControlId="QuickLaunchDataSource">
                    <Template_Controls>
                    <asp:SiteMapDataSource SiteMapProvider="SPNavigationProvider" ShowStartingNode="False" id="QuickLaunchSiteMap" StartingNodeUrl="sid:1025" runat="server" />
                 </Template_Controls>
                </SharePoint:DelegateControl>
 
And it solved the problem.

comments

lifeinsharepoint wrote May 16, 2012 at 3:28 PM

Thanks for this.. I will modify & update.

Thanks

maurocastro wrote Jun 22, 2012 at 9:05 PM

thnks dude

maurocastro wrote Jun 22, 2012 at 9:11 PM

thnks dude

maurocastro wrote Jun 22, 2012 at 9:11 PM

thnks dude

jaymatt69 wrote Jun 30, 2012 at 8:46 AM

thx dude

wrote Sep 17, 2012 at 1:03 PM

Mihayl wrote Sep 17, 2012 at 1:03 PM

Thank you for the solution.

wrote Feb 21, 2013 at 11:44 PM

JohnCNAFC wrote Mar 21, 2013 at 12:06 PM

Worked apart from setting the top item to have a "selected" class added to it - changed the colour dramatically! Overrode that in the css and we're good to go. Thanks!